Skylight

Location: Naberezhnye Chelny, Russia
Year: 2017–2019
Collaborators: Strelka KB
Type: Public space
Size: 7.8 hectares
Status: 2 of 3 phases completed
Photographs: Evgeny Evgrafov, Dmitry Chebanenko

Skylight

Our renovation project for the main public square in Naberezhnye Chelny, a soviet city built in the late 1970’s around the famous Kamaz truck factory, is a fresh take on the role of public space in a single-industry city.

Download pdf file

INDEX

DAYLIGHT

EXTENSION

KITCHEN AT THE ENTRANCE

INTERIOR LAYOUT

DAYLIGHT

To create sufficient daylight profusion in the Ground store The existing ground floor (approximately 10 m²) was dark and was mainly used as storage. Enough daylight improves the physical and emotional quality of the house and benefits the growth of home plants.

Skylight window ground store

Before
After

EXTENSION

The ground storey connects with the generous street sidewalk. We re-used and moved the existing façade to the lower front of the house. The new living/kitchen increased the surface and usability of the ground floor.

Skylight window ground store

Before
After

KITCHEN AT THE ENTRANCE

To reassemble & reposition the existing kitchen from the first floor to the ground floor. In this way we improved the natural light and ventilation.

Ready to Transform
Your Space?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.